Kezdődik

2010.03.17. 22:26

A történet valamikor nagyon régen kezdődött, Magyarország egy távoli, eldugott, vonattal és busszal még manapság is csupán egy kimerítő út árán megközelíthető tyúkszaros kis sarkában. Göcsej ez, a szanaszét szabdalt Zalai-dombság legszebb része, a fából ácsolt haranglábak, a dombtetőkön terpeszkedő vályog présházak és az "egyszer megvertük a Mencsesztert is" hazája.

A történet főhősei jelen blog írójának a múlt ködébe vesző ősei, kik egy boronaháznak nevezett építményt emeltek az egyik domb (a helybéliek- jómagam is- nem dombnak hívja a dombot, hanem hegynek. Sőt, a "hegyen" lévő birtok neve is hegy. Innen származik a győriek és az igazi alföldiek számára is értelmezhetetlen "hegyi buli" elnevezés) tetején, szőlőt és gyümölcsöst telepítettek, szántottak-vetettek, gyarapodtak és sokasodtak, ahogy a Biblia is megkívánta. A szaporodás kései eredménye lett apám, és kedves nővére, akik a szülők elhalálozása után úgy összekaptak a majdnem 1 hektárnyi birtokon (az egy negyvenedrész Vatikán nagyjából), hogy ihaj. A Velvetbe illő családi történet annyiban tartozik ide, hogy a perpatvar nyertese (igen, a nővér), kizárólagos használatba vette a terület hasznosabbik felét, bár az örökösödési jognak megfelelően papíron felerészben birtokolták apámmal.

Több év kitartó, alkoholizmussal társuló agybaját követően a "hegy" úgy néz ki, mintha valahol Albániában lenne egy, még a tiranai városlakók által is finnyásan lenézett környéken. Öröm az ürömben, hogy a rokonnak nevezett lény ráunt a pusztulásra, és -vigyázat, meglepetés jön- nekem kívánja átadni a részét. A jogi hercehurca talán nem tartozik ide, sokkal inkább, hogy mit kezd egy, már 5-6 éve Budapesten élő, közgazdász végzettségű irodai droid egy présházzal, és a hozzá tartozó területtel? Vajon megbirkózik a feladattal? Vannak tervei? Tejjel-mézzel folyó Kánaánt teremt? Vagy összeroskad a feladat, és a hirtelen rá nehezedő nyomás alatt, és alkoholista drogos kurvaként fejezi be az életét egy ibizai csehó női mosdójában Paris Hilton társaságában?

 

Következő bejegyzésem során képekkel, és sok-sok újdonsággal fogok jelentkezni. A fenti kínzó kérdések bizonyos hányadára is választ fogok adni. Addig megtanulok képet, és linket is beilleszteni, becsületszavamat adom!

A bejegyzés trackback címe:

https://parasztleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr671848390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Zéé 2010.03.17. 22:38:36

Szárnyaljon a HEGY, szépüljön a gazdaság, serényen dolgozó kezeink építsék az örök álmot! A Gazdaságot!

Myko 2010.03.18. 11:16:00

Kapát,s kaszát kell ragadni.
Kijön a jó idő aztán megyünk fel hömbölögni :D

Veru 2010.03.18. 21:39:52

Az én "hegy" birtokos bátyám írói vénákkal rendelkezik ... :)

Myko 2010.03.22. 20:57:04

"Mi van fiúk? Zátonyra futottatok?" Muhaha :D

Beko 2010.04.15. 19:14:46

folytatást és kalandokat akarunk hallani, milyen megküzdeni az elemekkel és a gazzal
süti beállítások módosítása